Slovenia Open: V akcii Slobodová aj Hamar

20. 5. 2024
Na medzinárodnom podujatí I Feel Slovenia LI-NING Open, ktoré 15.-19.5.2024 prebiehalo v slovinskom Maribore, sme okrem Natálie Slobodovej na hráčskej lavičke mali zastúpenie aj v rámci rozhodcovských kruhov, a to vďaka Patrikovi Hamarovi.

Natália sa predstavila priamo v hlavnej súťaži, kde v prvom kole čelila domácej Petre Polanc, inak 168. hráčke svetového rebríčka. Reprezentantka oddielu Spoje Bratislava na zápas nastúpila odhodlane, no ten jej nakoniec nevyšiel podľa predstáv a po výsledku 10:21, 12:21 odchádzala k kurtu ako porazená.

„Zápas v Slovinsku mi moc nevyšiel, napriek tomu, že počas týždňa som sa na tréningoch cítila dobre. V zápase som robila príliš veľa chýb a zlých taktických rozhodnutí. V najbližších týždňoch mám pred sebou ešte 3 turnaje, takže budem mať niekoľko ďalších príležitostí odohrať dobré zápasy.“

Natália

Omnoho lepšie si ale počínal náš hlavný rozhodca Patrik, ktorý okrem samotného rozhodovania na turnaji absolvoval aj špeciálne školenie pod názvom NUWA, ktorého úspešné absolvovanie je prvým predpokladom k zisku rozhodcovskej licencie Badminton Europe.

A musíme Vám prezradiť, že máme obrovskú radosť, pretože Slovákovi sa podarilo úspešne napísať záverečný test, takže je na najlepšej ceste stať sa akreditovaným európskym empajrovým rozhodcom. Patrikovi budeme samozrejme držať palce aj naďalej, aby svoju rozhodcovskú púť úspešne zakončil získaním spomínanej licencie.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov