Adria U17 a Youth: Bronz pre Eliáškovú s Hálovou

20. 5. 2024
17.-19.mája sa v Opatiji konali medzinárodné turnaje v mládežníckych kategóriách ako aj v kategórii do sedemnásť rokov. A práve tam sa Slovákom, v tomto prípade Slovenkám podarilo zabodovať. Ella Eliášková a Charlottka Hálová vybojovali na Adria U17 International bronzovú medailu v štvorhre dievčat. Gratulujeme!

Reprezentantky oddielu CEVA Trenčín dokráčali do semifinále, kde nestačili na dobre hrajúce Češky, Sarah Grednerovú a Adélu Turoňovú. Spomenieme aj, že Charlottka odohrala v dvojhre mimoriadne vyrovnaný zápas s nasadenou Belgičankou Leou Dauphinais (17:21, 19:21), ktorá nakoniec na turnaji obsadila konečné druhé miesto. V ďalších disciplínach sa Slováci nedostali ďalej ako do druhých kôl.

Na mládežníckom turnaji Adria Youth sa v dvojhre, v kategórii U15, do vyraďovacieho pavúka dvojhry chlapcov podarilo postúpiť Jakubovi Fottovi (Družstevník Klenovec), no v druhom kole jeho ďalšiu cestu pavúkom zastavil Bulhar Georgi Ruptsov, neskorší semifinalista turnaja.

V dvojhre dievčat, v rovnakej kategórii sa do hlavného pavúka dostali až tri hráčky, konkrétne Nina Hrobárová (AC UNIZA Žilina), Liliana Šarlayová (BKR Púchov) a Laura Fodorová (Družstevník Klenovec). Nina stroskotala hneď v prvom kole na rakete ukrajinskej hráčky Yelyzavety Gusarenko, ktorá sa stala aj celkovou víťazkou turnaja. Liliana prehrala s Turkyňou Ozubir, štvrťfinalistkou turnaja, a Laura podľahla Bulharke Popivanovej, semifinalistke turnaja.

Maximom v zmiešanej štvorhre sa v kategórii U15 stalo štvrté kolo v podaní Aleša Koščáka (CEVA Trenčín) a Lucie Skorkovskej (BKR Púchov). Pred bránami štvrťfinále ostal v štvorhre chlapcov aj Jakub Božík (PBA Prešov). Spolu s Angličanom Nikhilom Pulikkottillom nestačili na ďalší anglický pár, ktorý nakoniec aj turnaj ovládol. Tretie kolo v štvorhre dievčat si zahrali aj Aneta Tekeľová s Lindou Černáčkovou (BKR Púchov). Dievčatá v dueli o štvrťfinále podľahli rumunskej dvojici.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov