Prezidentský pohár 2024

11. 6. 2024
Dovoľte nám predstaviť Vám premiérový ročník turnaja družstiev, ktorý sa uskutoční 23.-25.augusta v Trenčíne, a to za účasti krajín Vyšehradskej štvorky.

V rámci spolupráce medzi českým, maďarským, poľským a slovenským bedmintonovým zväzom bude Prezidentský pohár druhým spoločným projektom týchto federácií. Tým prvým bude Regionálny kemp pre juniorských hráčov pripravujúcich sa na Majstrovstvá sveta a Majstrovstvá Európy, ktorý sa začiatkom augusta bude konať v Plzni.

A práve Prezidentský pohár by mal byť ďalším dielikom v skladačke, ktorá sa postupne dopĺňa a upravuje. Pôjde o súťaž družstiev, a to v kategórii do 23 rokov. Šancu dostanú nielen juniorskí hráči, ale aj tí, ktorí prešli do kategórie dospelých a s medzinárodnou scénou sa v podstate zoznamujú.

Z každej krajiny sa na podujatí predstavia dva tímy. Súťažiť sa bude v skupinách, po ktorých bude nasledovať vyraďovací pavúk. Stretnutia sa tak ako na európskych či svetových šampionátoch budú hrať na päť zápasov. Samozrejmosťou budú certifikovaní rozhodcovia, kde by aj v tomto prípade mal prebehnúť princíp kooperácie medzi spriatelenými krajinami. Chýbať nebude ani priamy prenos.

Celý turnaj prebehne v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne, a samozrejme, diváci sú vítaní. Viac informácií o podujatí prinesieme neskôr.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov