Čo priniesol mesiac: „Jún 2015“

2. 7. 2015
Prinášame Vám súhrn najzaujímavejších udalostí, ktoré sa stali počas júna. Dočítate sa nielen o úspechoch mladých Slovákov na medzinárodnej scéne, ale dozviete sa aj novinky zo slovenského či svetového bedmintonu.

Domáce podujatia

Podujatie Ilava Mini Cup sa v sezóne 2014/2015 konalo 6.-7.júna v ilavskej športovej hale a po jeho úspešnom skončení môžeme zhodnotiť, že mladí Slováci bodovali. Víťazstvo vo dvojhre dievčat získala Michaela Telehaničová (Lokomotíva Košice), vo dvojhre chlapcov bodoval Simeon Suchý  (BKK Sliač). Čítajte viac.

Zahraničné turnaje

Jana Čižnárová si na podujatí Yonex Sunrise Sri Lanka International Challenge 2015 zmerala v prvom kole hlavnej súťaže sily s Thajčanka Thamolwan Poopradubsil, na ktorú ale nestačila. Čítajte viac.

Na medzinárodnom podujatí Santo Domingo Open 2015 odohrali slovenskí reprezentanti stretnutia prvého a druhého kola hlavnej súťaže. Jarolím Vícen nezopakoval úspech spred minulého roka, kedy sa prebojoval do semifinále a skončil v prvom kole. Matej Hliničan síce prvým kolom prešiel, no STOP dostal v kole druhom. Čítajte viac.

V konkurencii hráčov z Česka, Dánska, Holandska, Indie, Nemecka a Slovinska si bedmintonisti z oddielu PBA Prešov v zložení Branislav Tokarčík, Roland Dúbravský, Júlia Chmurovičová a Mia Tarcalová vybojovali na turnaji RSL Cup 2015 v Českom Krumlove konečné štvrté miesto. Čítajte viac.

Od 19. do 21. júna sa v výprava našich hráčov zo šiestich oddielov (KBC Košice, EFFORT Zvolen, BKK Sliač, BKZL Zakamenné, HK Filozof Bratislava a Spoje Bratislava) zúčastnila medzinárodného turnaja Serbian Youth International 2015, na ktorom zbierali cenné kovy, keď okrem iných medailí dokázal Tomáš Timko (EFFORT Zvolen) v kategórii do pätnásť rokov vybojovať zlato. Čítajte viac.

Historicky prvé európske hry sa konali v azerbajdžanskom meste Baku aj za účasti slovenskej výpravy v zložení Jana Čižnárová, Jarolím Vícen, tréner Michal Matejka a prezident SZBe Anton Siažik. Hráči odohrali celkovo šesť stretnutí, z ktorých sme zaznamenali výhru len v podaní Jany Čižnárovej, keď dokázala hneď v prvom zápase zdolať slovinskú reprezentantku Kaju Stankovič. Čítajte viac.

Z domova

Slovenský zväz bedmintonu má po Členskej konferencii, ktorá sa konala 7.júna v Banskej Bystrici, nového člena revíznej komisie. Po odstúpení Michala Matejku sa ním stal Juraj Brestovský.

Zo sveta

Turnaj BCA Indonesia Open, ktorý sa konal v indonézskej Jakarte nebol pre európskych hráčov úspešný ako ten predošlý. Čítajte viac.

Na tohtoročných majstrovstvách Európy klubov, ktoré sa konali od 10. do 14. júna vo francúzskom Tours si tak ako predošlé roky opäť najlepšie počínal tím Primorye Vladivostok, ktorý získal už štvrtý triumf v rade. Čítajte viac.

Tohtoročné Grand Prix Gold podujatie pod názvom Yonex Suffolk County Community College US Open si určite zapamätá každý, pretože na scénu sa vrátila bývalá svetová jednotka Lee Chong Wei. Čítajte viac.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov