Lagos International

15. 7. 2015
Jarolím Vícen sa po úspešnej minuloročnej premiére na turnaji Lagos International vydal do Nigérie opäť.

Podujatia zo série International Challenge turnajov, ktorého celková dotácia je vo výške 15 000 USD sa od 15. do 18. júla vrátane Slováka zúčastní ďalších 189 hráčov z 30 krajín (Anglicko, Belgicko, Benin, Česko, Egypt, Francúzsko, Ghana, Holandsko, India, Izrael, Írsko, Južná Afrika, Kanada, Maďarsko, Maurícius, Nemecko, Nigéria, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rusko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švajčiarsko, Taliansko, Turecko, Uganda, USA, Zambia).

Minulý rok okrem Vícena na turnaji štartovali aj ďalší Slováci (J.Čižnárová, M.Repiská a M.Hliničan), pričom všetci zaznamenali úspech. Vícenovi sa podarilo prebojovať až do semifinále, kde ho zastavil izraelský hráč a nasadená jednotka turnaja, Misha Zilberman. Repiská si zahrala finále dvojhry žien proti Talianke Jeanine Cicognini a vo štvorhre spolu s Čižnárovou skončili na treťom mieste, keď podľahli domácim hráčkam Adesokan/Maria. Čižnárová k tretiemu miestu zo štvorhry pridala ešte tretie miesto z dvojhry a tretie miesto z miešanej štvorhry s Hliničanom, ktorý skončil v semifinále aj vo štvorhre mužov s českým spoluhráčom Janom Fröhlichom.

S prebiehajúcou olympijskou kvalifikáciou ale určite stúpa aj kvalita turnaja, keďže v minulej sezóne sa na turnaji predstavilo 113 hráčov zo 17 krajín. Do Lagosu boli prvotne prihlásení aj Jana Čižnárová a Matej Hliničan, no svoj štart na poslednú chvíľu zrušili.

Jediný Slovák na podujatí, Jarolím Vícen, si zahrá zajtrajšiu hlavnú súťaž, v ktorej mu súperom bude taliansky reprezentant Giovanni Greco. V prípade výhry by si Vícen v druhom kole pravdepodobne zahral s poľským hráčom Michalom Rogalskim, ktorý je na turnaji nasadenou sedmičkou.

Lagos International 2015

MS 1.kolo: Jarolím Vícen (SVK) – Giovanni Greco (ITA)    

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov