Indonézsky denník – 2.časť

30. 6. 2014
Po týždni Vám opäť prinášame zopár riadkov od našich juniorských reprezentantov, ktorí letnú prípravu absolvujú v Indonézii.
Milan Dratva a Bohumil Kašela nás minulý týždeň oboznámili s tým, aká bola ich cesta na trojmesačný tréningový pobyt. Veríme, že svojimi zážitkami Vás nenudili a preto tu po týždni od nich zasa máme krátky list o ich tréningu a živote tam. Príjemné čítanie.

„Prešiel prvý týždeň nášho pobytu. Už sme si zvykli na vysokú teplotu a vlhkosť a na tréning nám už stačia priemerne dve trička na hlavu. Čo sa týka tréningov, zatiaľ sme veľmi spokojní. Sparing je výborný. Väčšinou trénujeme dvakrát denne, robíme veľa cvičení jeden na jedného, veľa nahadzovania a pohybu po kurte. Samozrejme trávime čas aj v posilňovni, bazéne a beháme. Na jednom z tréningov bola miestna superhviezda, Simon Santoso! Mali sme možnosť zahrať si s ním tréningové zápasy do päť a okúsiť tak hru proti bedmintonistovi svetovej triedy. Vďaka generálnemu sekretárovi SZBe, Petrovi Tarcalovi sme mohli vidieť to najlepšie zo svetového bedmintonu na Indonesia Open. Na vlastnej koži sme zistili prečo sa hovorí, že Indonézia má najhlučnejší „fanklub“. Dav bol úžasný, vytváral atmosféru, z ktorej behal mráz po chrbte a verte, že nikomu by sme nepriali hrať proti domácim. Do arény nás opäť viezol šofér klubu, „Mr.Rudi“. Počas 50 minútovej cesty sme sa tlačili jedenásti v osemmiestnom mikrobuse. Keď sme prechádzali okolo policajtov, začali sme mať obavy, no keď muži zákona videli koľkí sme v tom mikrobuse, zakývali nám a smiali sa. Na turnaji Indonesia Open sa nám často stávalo, že si nás fanúšikovia zamieňali s hráčmi turnaja a my sme im museli vysvetľovať, že fotka s nami by pre nich nemala takú hodnotu. Zážitok bol, keď sme počas finálového dňa sedeli medzi hviezdami čínskej reprezentácie, ktoré majú na konte medaily z Olympiády. Od hráčov ako Zhang Nan, Wang Shixian, či Chen Long sme boli na vzdialenosť jedného sedadla. Šok nastal v momente, keď indonézska fanúšička požiadala o fotku práve nás. Život tu však nie je len prechádzka ružovou záhradou, komáre nie sú jediní spolubývajúci... V nezatvorenej škatuli od cereálii sme našli jašteričku. Bobo mal nápad, že rozbehneme chov, ale po dlhých rokovaniach to bolo zamietnuté. My sa nateraz lúčime, no o týždeň sme tu zas, tak nám držte palce." Milan a Bobo

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov