Indonézsky denník – 3.časť

15. 7. 2014
Milan Dratva a Bohumil Kašela, hráči Lokomotívy Košice sa už tri týždne pripravujú v indonézskej Jakarte. Každý týždeň Vám od nich prinášame list, ktorý je plný zážitkov.
V tretej časti denníka sa Vám naši juniorskí reprezentanti pochvália so zážitkami, ktoré zažili počas uplynulého týždňa.Príjemné čítanie.

„Prešiel tretí týždeň nášho pobytu v Jakarte, ktorý bol poznačený zdravotnými ťažkosťami. Pár dní sme si dávali dokopy žalúdky, ale už sme zasa fit a pripravení pokračovať v tréningovom procese na sto percent. Štvrtkový tréning sme mali v hale, v inej časti mesta, do ktorej sme šli samozrejme s našim obľúbeným Mr. Rudim. Cestou sme mali možnosť znovu sa presvedčiť o tom, že v Indonézii naozaj prevláda chudoba a bieda. Ľudia sa v malých stánkoch snažili v tom hluku a smogu predať svoj produkt. Niektorí dokonca šili topánky priamo na ulici. Vstup do haly bol však ako vstup do úplne iného sveta. Podlaha bola čistá, obchodík s bedmintonovými potrebami vyzeral, že sa mu darí a kurty boli celkom kvalitné. Zmena haly nám zjavne prospela, keďže sa nám obom podarilo poraziť Simona Santosa, hoci len v zápasoch do 5 bodov a na polovici kurtu. Napriek tomu to považujeme za veľký úspech. Začiatkom týždňa sme zažili menšiu stresovú situáciu. Počas jedného večera sme v kľude pozerali film a zrazu sme si uvedomili, že miestnosť je plná dymu. Išli sme teda zistiť, čo sa deje. Márne sme sa snažili nájsť niekoho z ochranky. Keď sme otvorili dvere do miestnosti pre personál, vyvalil sa na nás oblak dymu a v miestnosti nebolo vidno ani na krok. Šli sme teda po pomoc za strážnikmi, ktorí vždy sedia na začiatku ulice, no tí nám nerozumeli ani slovo a len sa usmievali. Keď sa nám konečne podarilo presvedčiť ich, aby sa na to pozreli, uvideli tú pohromu a úsmevy im zmizli z tvárí. Začali veľmi rýchlo komunikovať cez vysielačky. Behom chvíle prišli traja policajti na motorkách. V tom momente sa zázračne zjavil aj jeden chlapík z miestneho personálu, ktorý sa len začal smiať. Snažil sa nám niečo povedať po indonézsky, no jediné čo sme mu rozumeli bolo "mosquito" a "no problem". Z celého požiaru sa nakoniec vykľulo iba opatrenie proti komárom.“ Milan a Bobo

Na ďalšie zážitky od Milana a Boba sa môžete tešiť opäť o týždeň.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov