Dánsky život Sloveniek

17. 7. 2014
Martina Repiská s Jankou Čižnárovou nám opäť po viac ako týždni napísali, aby Vám priblížili svoj tréningový proces a život v Dánsku.

Hráčky Tímu Rio, Janka Čižnárová a Martina Repiská absolvujú letnú prípravu v dánskom Odense. Pre Martinu pobyt tam nie je žiadnou novinkou, no pre Janku je to prvotina. Od dievčat sme sa tentoraz dozvedeli, že sa im darí výborne, ba dokonca aj to, že už mali aj slovenskú návštevu. Zaujíma Vás kto to bol? Nechajte sa prekvapiť.

„Prešiel ďalší týždeň a stále trénujeme v dánskom centre, v Odense. Na rozdiel od prvého týždňa pribudlo veľa nových hráčov, hlavne Nóri, Švédi a prišli tiež Fíni, Belgičania atď. Trénujeme stále dvakrát denne, sme rozdelení do dvoch až troch skupín, pretože je nás naozaj veľa. My sme v skupine, ktorá je zameraná na ženskú dvojhru. Dvakrát do týždňa hráme taktické zápasy s rôznymi pravidlami, trikrát do týždňa máme multifeeding, ktorý býva obvykle dosť náročný. Tiež sa zameriavame na techniku a pohyb. Cez víkend máme len jeden tréning denne a chodíme na plaváreň a do sauny. Minulú nedeľu sme mali spoločnú večeru, väčšina hráčov sa zišla v hale a pozerali sme finále MS vo futbale. Jedla sme zjedli viac ako sa dalo a večer sme si naplno užili, domov sme sa vrátili úplne premoknuté, kvôli typickému dánskemu letnému počasiu. Momentálne je u nás na návšteve Katka Jargašová. Prišla nás pozrieť z Kodane a spríjemňuje nám atmosféru. Musíme ju voziť na bicykli, lebo sa nám nechce chodiť peši. Medzi tréningami si všetky tri užívame slovenskú pohodu v Odense. Cez víkend sa opäť chystáme regenerovať a ak bude pekné počasie pôjdeme na pláž s ostatnými hráčmi.“ Maťa, Janka a Katka

Pamätáte si na Katku Jargašovú?
Katka je bývalou bedmintonistkou M-Športu Trenčín, momentálne študujúca v Dánsku. V juniorskej kategórii patrila do reprezentácie, dokonca sa zúčastnila aj školských majstrovstiev sveta v bulharskej Sofii, kde so svojim družstvom vybojovala 7.miesto.


PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov