Čo priniesol mesiac: „November 2017“

30. 11. 2017
Záver najvyššej slovenskej súťaže družstiev, majstrovstvá Slovenska rôznych kategórií, či úspechy na medzinárodnej pôde... November sa niesol v znamení zaujímavých udalostí, ktoré si môžete ešte raz v skratke pripomenúť.

Extraliga

Bez jediného zaváhania obhájili hráči Betpresu Košice majstrovský titul v najvyššej slovenskej súťaži družstiev. Počas celej sezóny nenašli premožiteľa a opätovne pozdvihli nad hlavy víťazný putovný pohár. Čítajte viac.

YONEX extraliga spoznala všetkých medailistov, no z cien sa netešili len samotné družstvá. Dôvod na radosť mali aj Lucia Grenčíková spolu s Jarolímom Vícenom, pretože práve táto dvojica sa stala najužitočnejšími hráčmi našej najvyššej súťaže. Čítajte viac.

V rámci YONEX Extraligy 2017 prebiehala aj tipovacia súťaž, ktorá vyvrcholila súbežne s posledným finálovým kolom extraligy. Kto z našich súťažiacich sa stal absolútnym víťazom, a aké je celkové poradie? Čítajte viac.

Majstrovstvá Slovenska

Po EFFORTE Zvolen sa novými majstrami Slovenska v žiackych družstvách stali bedmintonisti oddielu Lokomotíva Košice, ktorí na domácej pôde nezaváhali ani v jednom stretnutí. Čítajte viac.

Majstrovstvá Slovenska v kategórii do sedemnásť rokov sa stali úspešnými najmä pre hráča Slávie TU Zvolen Andreja Antošku, ktorý dokázal triumfovať vo všetkých troch disciplínach. O krok za ním ostala Prešovčanka Mia Tarcalová, ktorá si na konto pripísala dve zlaté a jednu striebornú medailu. Čítajte viac.

Najmladší bedmintonisti zápolili na Majstrovstvách Slovenska v Bratislave. Úspech v kategórii do jedenásť rokov zaznamenali najmä hráči oddielov BKR Púchov a BKK Sliač, no blysla sa aj Trnavčanka Lea Kyselicová, ktorá ovládla dvojhru dievčat. Čítajte viac.

Na Majstrovstvách Slovenska v kategórii do pätnásť rokov, ktoré sa 18.-19.novembra konali v Rozhanovciach zažiarili najmä hráči oddielov Lokomotíva Košice a PBA Prešov, ktorí triumfovali v štyroch z piatich disciplín. Čítajte viac.

Medzinárodné podujatia

42.ročníka medzinárodného turnaja v susednej Budapešti sa zúčastnila početná výprava Slovákov. Tí sa na turnaji rozhodne nestratili, a to najmä vďaka výkonom Martiny Repiskej, ktorá zaznamenala vo dvojhre žien štvrťfinálovú účasť. Čítajte viac.

Slovenskí reprezentanti, pod vedením trénera Michala Matejku, sa na medzinárodnom turnaji v Maroku nestratili. Na kontá si pripísali fantastické výsledky, keď sa im podarilo triumfovať v mixe a dvojhre žien, vo štvorhre mužov obsadili druhé miesto. Čítajte viac.

To, že slovenskí reprezentanti ovládli International Series podujatie v marockej Casablance už viete. Ako vnímajú svoj medzinárodný a vôbec prvý triumf na takomto turnaji naši reprezentanti? Čítajte viac.

10.-12.novembra prebiehal v českej Prahe Grand Prix A turnaj dospelých, ktorého sa zúčastnilo aj sedem Slovákov. Najlepším výsledkom našich sa stala štvrťfinálová účasť Jarolíma Vícena vo dvojhre mužov. Čítajte viac.

Slovenský reprezentant Matej Hliničan odohral na medzinárodnom turnaji v Lobatse semifinálový duel, v ktorom nastúpil proti prvému nasadenému Talianovi Rosariovi Maddalonimu. Čítajte viac.

Juniorské a mládežnícke zahraničné turnaje

Na kvalitne obsadenom juniorskom turnaji v českej Orlovej sa ani jednému zo slovenských reprezentantov nepodarilo prejsť bránami druhých či tretích kôl a s podujatím sa rozlúčili bez väčšieho úspechu. Čítajte viac.

24.-26.novembra sa v maďarskom Pécsi konal medzinárodný turnaj družstiev Nation to Nation v kategórii do pätnásť rokov, ktorého sa v konkurencii ďalších deviatich tímov, zúčastnil pod vedením trénera Miloša Čuntalu, aj výber Slovenska. Čítajte viac.

Simeon Suchý, Sebastián Kadlec, Milan Ház, Sofia Slosiariková, Michaela Telehaničová a Olívia Kadlecová obsadili na medzinárodnom turnaji Nation to Nation U15 v Maďarsku celkové siedme miesto. Prečítajte si ako hodnotí toto umiestnenie a celé podujatie tréner Miloš Čuntala. Čítajte viac.

Majstrovstvá Európy U17

Tímová súťaž majstrovstiev Európy v kategórii do sedemnásť rokov prebiehala v metropole Čiech, aj za účasti slovenského tímu. Aké boli ciele slovenského družstva? Čítajte viac.

Vrchol tímovej súťaže európskeho šampionátu U17 v podobe finálového duelu medzi Dánskom a Tureckom, ktorý skončil výsledkom 3:0 v prospech prvých spomínaných, ste vďaka priamemu prenosu Badminton Europe.TV mohli sledovať z pohodlia domova. Čítajte viac.

Majstrovstvá Európy družstiev do sedemnásť rokov sa pre Slovensko skončili po odohraní skupiny číslo šesť, v ktorej podľahli Škótsku s Rakúskom, a vyhrali s Chorvátskom. Ako hodnotila vystúpenie našich hráčov reprezentačná trénerka Júlia Poláčková, a čo hovorila na nešťastné prehry s odstupom času? Čítajte viac.

Štvrťfinálový duel mixu, na majstrovstvách Európy do sedemnásť rokov, odohrali slovenskí reprezentanti proti štvrtým nasadeným Nemcom Matthias Kicklitzovi/Emme Moszcynski. Čítajte viac.

Novými majstrami Európy v kategórii do sedemnásť rokov sa stali Rus Georgii Karpov s Dánkou Sophiou Gruntdvig vo dvojhrách, Francúzi Kenji Lovang/Christo Popov vo štvorhre chlapcov, Turkyne Bengisu Ercetin/Zehra Erdem vo štvorhre dievčat a Angličania Rory Easton/Hope Warner v mixe.  Čítajte viac.

Začni s bedmintonom

Ďalšie dve školenia celosvetového projektu Začni s bedmintonom, určeného učiteľom základných a stredných škôl, sa koncom októbra uskutočnili v Martine a Ružomberku. Čítajte viac.

Školenia programu Začni s bedmintonom, ktoré sa počas novembra konali v Lučenci a Žabokrekoch nám uzavreli ďalší úspešný rok so Shuttle timom na Slovensku. Čítajte viac.

Z domova

Nie tak dávno sme Vás informovali, že štvorica reprezentantov v zložení Andrej Antoška, Erik Bartoš, Alžbeta Peruňská a Mia Tarcalová nakrúcali v Banskej Bystrici reláciu do verejnoprávnej televízie, ktorá má opäť trochu pozdvihnúť povedomie o slovenskom bedmintonovom dianí. Na čo sa teda môžete tešiť a ako dopadlo samotné nakrúcanie? Čítajte viac.

Informovali sme Vás, že slovenskí reprezentanti Andrej Antoška a Erik Bartoš sa stali členmi Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica, ktoré zabezpečuje prípravu športovcov v podmienkach rezortu ministerstva obrany. Čítajte viac.

Film Talenty spod bedmintonovej siete z cyklu Športové nádeje, kde v hlavných úlohách uvidíte štvoricu slovenských reprezentantov, odvysiela RTVS v nedeľu, 3.decembra o 15:30 hod. na STV2. Čítajte viac.

Centre of Excellence v dánskom Holbaeku hostilo začiatkom novembra školenie Player Pathway, ktoré v spolupráci so svetovou akadémiou športu a svetovou bedmintonovou federáciou zorganizovali členovia Badminton Europe. Čítajte viac.

Podporte ešte dnes svojimi hlasmi slovenskú reprezentantku Miu Tarcalovú, ktorá je súčasťou Juniorského olympijského tímu. Mia bojuje o účasť na zimných olympijských hrách v Pjongčangu, a Vy sa každodenným hlasovaním, ktoré prebieha do konca novembra, zapájate do súťaže o cestu do juhokórejského mesta taktiež. Čítajte viac.

Zo sveta

Badminton Europe má na konte novinku, ktorou je BEC Podcast, teda vysielanie, ktoré bude prebiehať formou interview, či rozhovorov o bedmintonových témach, a ktoré bude voľne dostupné a pozerateľné na Youtube a Soundcloude. Čítajte viac.

Olympijskému víťazovi, Chen Longovi sa po viac ako dvoch rokoch podarilo triumfovať na Superseries podujatí v čínskom Fuzhou, keď vo finálovom dueli zdolal úradujúceho svetového šampióna, Dána Viktora Axelsena. Čítajte viac.

V prípade, že sa chcete pustiť do vypletania rakiet a neviete ako začať, tak BWF Shuttle time poskytla presný návod, ktorý Vám jednoducho krok po kroku pomôže k dokonalému výpletu... Čítajte viac.

Hviezda svetového bedmintonu, nestarnúci Malajec Lee Chong Wei dokázal na poslednom Superseries podujatí v Hongkongu triumfovať, a ukázal, že ešte rozhodne nepatrí do „starého železa“. Čítajte viac.

Vedeli ste, že od 1.marca 2018 bude svetová bedmintonová federácia testovať nové pravidlo o podaní, ktoré hovorí, že košík sa nesmie počas podania nachádzať vyššie ako 1,15 metra od zeme? Nové pravidlo by malo vystriedať to terajšie, založené na podaní pod úrovňou pása. Čítajte viac.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov