Čo priniesol mesiac: „November 2018“

5. 12. 2018
Ako vyzeral posledný jesenný mesiac z pohľadu slovenského bedmintonu? Odštartovala séria Majstrovstiev Slovenska, odbehli sme na juniorský svetový šampionát, zavŕšili najvyššiu slovenskú súťaž družstiev a zbierali úspechy na medzinárodnej scéne... aj takto by sa dal v skratke charakterizovať november.

Extraliga

Sedemkrát za sebou sa družstvo Betpres Košice stalo majstrom Slovenska v najvyššej súťaži družstiev. V sezóne 2018 tím jednoznačne triumfoval počas všetkých kôl, kedy nestratil ani jediný bod a vo finálovom kole play-off deklasoval semifinálového ako aj finálového súpera po výsledku 7:1. Čítajte viac.

Prezident Slovenského zväzu bedmintonu Anton Siažik sa po tímovom šampionáte v krátkosti vrátil k záverečnému kolu, ktoré podľa neho malo svoje pozitívna, no našli sa aj negatívne stránky... Čítajte viac.

Majstrovstvá Slovenska

3.novembra sa v košickej hale Cassovia badminton spot konali Majstrovstvá Slovenska žiackych družstiev, na ktorých sa po roku opäť podarilo triumfovať reprezentantom oddielu Lokomotíva Košice. Domáci pritom v jednotlivých dueloch stratili vždy len jeden zápas a šampionát ovládli úplne zaslúžene. Čítajte viac.  

Fantastické zakončenie kategórie dosiahol hráč Slávie TU Zvolen Andrej Antoška, ktorý na svojich posledných Majstrovstvách Slovenska do sedemnásť rokov dokázal vyhrať dvojhru, a spolu s klubovými spoluhráčmi, Leou Výbochovou a Richardom Pavlíkom ovládol aj párové disciplíny. Čítajte viac.

Simeon Suchý sa po Andrejovi Antoškovi stal tento rok druhým hráčom, ktorému sa na Majstrovstvách Slovenska podarilo zaknihovať hetrik. Reprezentant oddielu BKK Sliač dominoval v dvojhre, a spolu s Tamarou Mrázovou a Sebastiánom Kadlecom zvíťazil aj v mixe a štvorhre. Čítajte viac.

Päťkrát v rade dokázali reprezentanti Lokomotívy Košice triumfovať v súťaži dorasteneckých družstiev. Tento rok na šampionáte zdolali tímy KPŠ Košice a Sláviu TU Zvolen, a obhájili tak minuloročnú výhru. Čítajte viac.

Juniorské majstrovstvá sveta

Zverenci reprezentačného trénera Tibora Kesslera, menovite Andrej Antoška, Jakub Horák, Mia Tarcalová a Alexandra Remeňová obsadili na juniorských majstrovstvách sveta, v kanadskom Markhame, v súťaži družstiev konečné 33. miesto. Čítajte viac.

Po skončení súťaže družstiev sa staro-novými juniorskými majstrami sveta stali Číňania. Bedmintonová veľmoc ovládla juniorský šampionát celkovo trinásťkrát, pričom tento rok sa Číňanom podarilo zaknihovať piatu výhru v rade, keď vo finále turnaja porazili Kóreu pomerom 3:1. Čítajte viac.

Ako sme spomínali, družstvu Slovenska patrilo na juniorských majstrovstvách sveta v konečnom zúčtovaní celkové 33. miesto. Prečítajte si ako hodnotil reprezentačný tréner Tibor Kessler cestu turnajom a vystúpenia svojich zverencov. Čítajte viac.

Čerstvá Majsterka Európy, Dánka Line Christophersen, zbiera úspech za úspechom. Po vynikajúcich výsledkoch na európskom kontinente sa aktuálne stala aj druhou najlepšou juniorkou sveta, keď na individuálnom juniorskom šampionáte nestačila len na Malajku Goh Jin Wei, inak veľmi úspešnú hráčku, ktorá len nedávno ovládla Mládežnícke olympijské hry v Argentíne. Čítajte viac.

Medzinárodné mládežnícke podujatia

Úspech v podobe jedinej štvrťfinálovej účasti bol maximom Slovákov, ktorí štartovali na medzinárodnom turnaji do sedemnásť rokov, v slovinskom meste Medvode. Čítajte viac.

30.novembra – 2.decembra sa v maďarskom Pécsi konal už tradičný turnaj družstiev v kategórii do pätnásť rokov, ktorý bol tento rok mimoriadne kvalitne obsadený. Slováci spomedzi desiatich tímov skončili síce až na poslednom desiatom mieste, no na turnaji bojovali zo všetkých síl, pričom v každom stretnutí zbierali cenné skúsenosti. Čítajte viac.

Šesť slovenských hráčov sa predstavilo aj na medzinárodnom mládežníckom turnaji v Slovinsku, kde sa im podarilo zaznamenať päť medailových pozícií. Slováci si domov priniesli dvakrát zlato, raz striebro a dvakrát bronz. Čítajte viac.

Zahraničné turnaje

Slovenská reprezentantka Martina Repiská dokázala na HSBC BFW World Tour Super 100 podujatí v nemeckom Saarbruckene zabodovať v prvom kole, a svojou účasťou v kole druhom si na konto do svetového rebríčka pripíšala skvelých 2110 bodov. Čítajte viac.

Matej Poláček a Katarína Vargová boli jedinými slovenskými zástupcami, ktorí sa predstavili na 43. ročníku medzinárodného turnaja v Maďarsku. Čítajte viac.

Na International Series podujatí v nórskom Sandefjorde sa slovenskej reprezentantke Martine Repiskej podarilo vybojovať bronzovú medailu, ku ktorej si do svetového rebríčka pripísala aj famóznych 1750 bodov. Čítajte viac.

Bedmintonista Lokomotívy Košice Matej Poláček sa na medzinárodnom turnaji v slovinskom meste Brežice dlho neohrial. Svoju turnajovú púť ukončil hneď v prvom kvalifikačnom kole, keď mu stopku vystavil švédsky hráč. Čítajte viac.

Úspechy Martiny Repiskej pokračovali. Svedčil o tom aj ďalší víťazný zápas na okruhu BWF Tour Super 100 turnajov, kde sa naša reprezentantka prebojovala do druhého kola, a na konto do svetového rebríčka si vďaka tomu pripísala opäť 2110 bodov. Čítajte viac.

Rozhovory

Ešte nie tak dávno cestovali Slováci za úspechmi do afrických krajín, no dnes je tomu inak. Úspechy prichádzajú aj v Európe, a to najmä vďaka Martine Repiskej, ktorá za posledné obdobie dokázala zabodovať na viacerých frontoch. Čítajte viac.

Z domova

Športovo-technická komisia Slovenského zväzu bedmintonu zverejnila aktuálne rebríčky všetkých kategórií, ktoré platia od 1.novembra 2018. Čítajte viac.

Druhá najvyššia súťaž družstiev spoznala svojich víťazov, ale ako vyzeralo záverečné štvrté kolo, ktoré ovládli tímy Victory Trebišov a BK MI Trenčín? Čítajte viac.

Počas novembra sa v Košiciach, v telocvični na Základnej škole Janigovej uskutočnili dve úvodné akreditované školenia pre pedagógov základných a stredných škôl, ktoré prebehli pod drobnohľadom Michala Matejku. Čítajte viac.

Zo sveta

V Číne sa konal ďalší zo série HSBC BWF World Tour Super 750 podujatí, na ktorom sa zo zisku zlata v mixe radovali svetové jednotky, úradujúci majstri sveta a dosť dlho neprekonateľní Číňania Zheng Siwei/Huang Yaqiong. Čítajte viac.

Japonská reprezentácia je naozaj na vrchole. Dokazujú to najmä výsledky, ktoré hráči dosahujú na svetových podujatiach. Veď práve na turnaji v Hongkongu vystúpili Japonci trikrát na ten najvyšší stupienok. Čítajte viac.

Turnaj Gwangju Korea Masters 2018, ktorý patril do série HSBC BWF World Tour Super 300 podujatí, bol úspešným najmä pre domácich hráčov, ktorí zaknihovali výhry v štyroch z piatich disciplín. Čítajte viac.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov