Čo priniesol mesiac: „November 2023“

5. 12. 2023
Slovenské šampionáty či mnoho štartov v zahraničí...ako prebiehal uplynulý mesiac pri pohľade späť?

Majstrovstvá Slovenska

Športová hala M-ŠPORT v Trenčíne bola 11.-12.novembra dejiskom juniorských Majstrovstiev Slovenska, na ktorých sa ziskom hetriku blysol reprezentant oddielu BKK Sliač, Andrej Suchý. Zaujali však aj ďalší... Čítajte viac.

18.-19.novembra sme v kežmarskej FOCUS+ hale uzavreli Majstrovstvami Slovenska ďalšiu kategóriu, konkrétne tú do pätnásť rokov. Prezradíme, že z víťazstva sa nik netešil dvakrát a zlato putovalo celkovo do šiestich slovenských klubov. Čítajte viac.

Medzinárodné podujatia

Slovenskí hráči nedokázali v kvalifikačných dueloch 48th Victor FZ Forza Hungarian International Championships 2023 zabodovať. O jedinú výhru sa vo svojom úvodnom stretnutí postaral Sebastián Kadlec. Reprezentovať našu trikolóru sa hráčom v hlavnej súťaži teda nepodarilo, no štafetu za nich prebral niekto iný... Čítajte viac.

Slovenská reprezentantka Natália Slobodová štartovala 9.-12.novembra na International Series podujatí v nórskom Sandefjorde. V prvom kole hlavnej súťaže však narazila na nasadenú Heli Neiman z Izraela, s ktorou uhrala 12 bodov v prvom a 6 bodov v druhom sete, s čím sama hráčka oddielu Spoje Bratislava spokojná veru nebola. Čítajte viac.

Juraj Marek, hráč oddielu BK Mi Trenčín sa pred juniorskými Majstrovstvami Slovenska predstavil na medzinárodnom podujatí YONEX Polish International U19, ktoré sa 10.-12.novembra konalo v poľskom Bialystoku. Slovák nastúpil v prvom kole 64-kového pavúka, kde mu cestu skrížil litovský reprezentant Kipras Salakauskas. Aj napriek snahe sa Jurajovi nepodarilo zabodovať a po výsledku 18:21, 17:21 v prospech súpera sa s turnajom rozlúčil. Dodáme, že jeho protivník dokráčal v pavúku do tretieho kola, teda zastavil sa pred bránami štvrťfinále. 

10.-12.novembra hostil poľský Bialystok aj mládežnícke podujatie, na ktorom sa odohrali celkovo štyri kategórie (U9, U11, U13, U15), pričom práve v kategórii U15 nastúpil aj hráč oddielu PBA Prešov, Jakub Božík. Čítajte viac.

15.-18.novembra prebiehal v metropole Írska International Challenge podujatie pod názvom AIG FZ Forza Irish Open 2023, na ktorom sa predstavila aj zástupkyňa oddielu PBA Prešov Júlia Chmurovičová. Čítajte viac.

Slovenskí hráči štartujúci na medzinárodnom podujatí Czech Junior International v Orlovej nezaznamenali žiaden výraznejší výsledok. V silnej konkurencii sa našim maximom stali účasti v tretích kolách. Čítajte viac.

Slovenský reprezentant Milan Dratva prešiel na International Challenge podujatí v Bahrajne prvým kolom, v ktorom zdolal Inda Manraja Singha. V druhom kole však narazil na turnajovú trojku, opäť indickej národnosti, S.Sankara Muthusamyho Subramaniana, s ktorým odohral mimoriadne vyrovnaný trojsetový zápas, so šťastnejším koncom pre súpera. Ako sám Milan prezradil, pripravenosť na duel nebola kvôli zraneniam 100%-ná, no sklamaný z prehry určite je... Čítajte viac.

Kvalitne obsadený medzinárodný turnaj Slovak Junior 2023, ktorý 24.-26.11.2023 prebiehal v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne spoznal svojich víťazov. Po dva tituly si odniesli Ind Pranay Shettigar a Taiwančanka Lee Pin Yi. Čítajte viac.

24.-26.novembra prebiehal v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne aj medzinárodný mládežnícky turnaj, ktorý tento rok prekvapil vynikajúcou účasťou. Medaile putovali do Anglicka, Čiech, Maďarska na Maltu či do Turecka, no v neposlednom rade jedno druhé miesto ostalo aj na Slovensku, a to vďaka Adelke Lachovej a Vanesse Osadskej v štvorhre dievčat. Čítajte viac.

Parabadminton

Kežmarská hala FOCUS+ bola 4.11.2023 dejiskom historicky prvého medzinárodného turnaja v parabedmintone, ktorého sa zúčastnilo celkovo 21 hráčov zo Slovenska, Čiech a Poľska. Čítajte viac.

Začni s bedmintonom

Na severovýchode Slovenska, v najväčšom meste Spiša sa 22.novembra konalo ďalšie zo série školení programu Shuttle time, ktoré tentoraz hostila Stredná odborná škola remesiel a služieb. Čítajte viac.

Školiteľ Ladislav Koribský predstavil 20.novembra 2023 v Žiline program Začni s bedmintonom ďalším pedagógom, ktorí majú záujem o to, aby sa bedminton prezentoval na hodinách telesnej výchovy či na krúžkoch. Čítajte viac.

Z domova

Po dlhej odmlke sa Projekt U15 opätovne rozbehol, no tentoraz pod taktovkou novej dvojice trénerov, ktorú tvoria Miloslav Čuntala a Jakub Horák. Úvodné, povedzme „zoznamovacie“ sústredenie sa 2.-5.novembra konalo v Ilave za účasti dvanástich talentovaných hráčov. Čítajte viac.

Športovo-technická komisia Slovenského zväzu bedmintonu zverejnila aktuálne rebríčky všetkých kategórií, ktoré sú platné od 1.novembra 2023. Čítajte viac.

Zo sveta

Majstrovstvá Európy hráčov v kategórii U15 sa v sezóne 2024 uskutočnia v Poľsku. Európska bedmintonová federácia dnes zverejnila informáciu, že nadchádzajúci šampionát kategórie U15 bude hostiť poľská bedmintonová federácia. Turnaj sa odohrá 11.-14.septembra 2024 v meste Suwalki, v Suwalki aréne.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov