Čo priniesol mesiac: Január 2024

8. 2. 2024
Ktoré momenty ste si počas januára užili najviac? Ponúkame Vám krátky pohľad späť, na to najdôležitejšie, čo sa počas uplynulých týždňov udialo na slovenskej ale aj zahraničnej bedmintonovej scéne.

Grand Prix A turnaje

20.-21.januára sa v Dolnom Kubíne uskutočnil prvý celoslovenský turnaj v kategórii do sedemnásť rokov. Najviac sa na ňom darilo reprezentantom oddielu CEVA Trenčín, ktorí vyzbierali prvenstvá v párovkách. Kráľovskú disciplínu, akou dvojhra bezpochyby je, ovládli Matyáš Šulek a Ela Bieleschová. Čítajte viac.

26.-28.januára sa v športovej hale M-ŠPORT v Trenčíne konal prvý celoslovenský turnaj kategórie dospelých. Pod hradom Matúša Čáka Trenčianskeho bolo k videniu množstvo zaujímavých zápasov, v ktorých niektorí potvrdili rolu favoritov, iní využili absenciu popredných hráčov rebríčka. Čítajte viac.

Celkovo 25 dievčat a 17 chlapcov štartovalo 27.januára na Grand Prix A podujatí v kategórii do jedenásť rokov. Prvý turnaj a test švajčiarskeho systému, kde na hráčov čakali len duely v dvojhrách. Po šiestich kolách, po smiechu ale aj po plači sa nakoniec víťazmi prvého turnaja sezóny 2024 stali Richard Kaščák a Sára Šarlayová. Čítajte viac.

Nation to Nation U13

Chrumky a SP Dolný Kubín, dva slovenské tímy, ktoré 5.-7.januára štartovali na medzinárodnom turnaji družstiev v maďarskom Pécsi. Z celkového počtu desiatich tímov si Chrumky domov odniesli šieste miesto. A ako výkony Chrumiek zhodnotil tréner Peter Oros? Čítajte viac.

Sport pleasure Dolný Kubín bol ďalším tímom, ktorý sa predstavil na medzinárodnom turnaji družstiev Nation to Nation U13 v Maďarsku, kde obsadil konečné 5.miesto. Ako celý turnaj a samotné výkony ohodnotili tréneri Anna a Jozef Vešelényiovci? Čítajte viac.

Z domova

Výkonný výbor na návrh trénerov, schválil širšie reprezentačné výbery Slovenska na rok 2024. Čítajte viac.

Informovali sme Vás, že Slovenský zväz bedmintonu pristúpil k ďalšiemu kroku v rámci rozvoja nášho športu na Slovensku a obnovil fungovanie Komisie rozhodcov. Čítajte viac.

Na záver dodáme, že na International Series podujatí Yonex Estonian International, ktoré od 11. do 14.januára prebiehalo v estónskom Talline sme síce hráčske zastúpenie nemali, avšak v poli rozhodcov trikolóru Slovenska reprezentovala hlavná rozhodkyňa Eva Mária Koribská, členka komisie rozhodcov a nádejná empajrová rozhodkyňa Badminton Europe.

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov