Čo priniesol mesiac: „August 2023“

12. 9. 2023
Ako sme trávili uplynulé týždne? Od Majstrovstiev Európy U17 sme prešli cez niekoľko medzinárodných turnajov až po Majstrovstvá sveta a Airbedmintonový turnaj, ktorý nám zakončil letnú sezónu...

Airbedminton

Posledná augustová sobota sa v prešovskom Beach klube niesla v znamení Airbedmintonu. Za slnečného počasia si to o výhru na záverečnom letnom turnaji rozdalo celkovo dvadsať párov. Čítajte viac.


Rozhovor

Slovenská reprezentantka Katarína Vargová mala počas letných týždňov naozaj perný program. Od Európskych hier, cez sústredenie v Dánsku a následné turnaje v juhozápadnej časti Indického oceánu či štart na Univerzitných hrách v Číne. Ako to celé mladá Košičanka vnímala? Čítajte viac.

Majstrovstvá Európy U17

Súťaž družstiev Majstrovstiev Európy tímov do 17 rokov sa pre Slovensko skončila štvrtým miestom v skupine, keď naši reprezentanti zaznamenali tri prehry a jednu výhru. Ako to ale celé prebiehalo a mohlo byť teda všetko inak? Čítajte viac.

Ako s odstupom času zhrnuli individuálny šampionát jednotlivcov U17 tréneri Judith Meulendijks a Ján Fiľ? Prezradili nám, že s každým hráčom absolvovali pred turnajom jednotlivcov hodnotenie o výkonoch v tímovej súťaži. Zhovárali sa o tom, čo bolo dobré, čo môžu zlepšiť a ako sa pokúsia pozdvihnúť svoj výkon... Čítajte viac.

Majstrovstvá Európy jednotlivcov v kategórii do 17 rokov prebiehali 4.-12.augusta vo Vilniuse, kde sa na stupne pre víťazov podarilo vystúpiť reprezentantom Dánska, Francúzska a Ukrajiny. Čítajte viac.

Majstrovstvá sveta

Pre Milana Dratvu bol štart na tohtoročnom svetovom šampionáte jeho premiérovým, no môžeme povedať, že určite nie takým aký si ho vysníval... Svoju púť ukončil hneď v prvom kole, po tom čo v dvoch setoch podľahol belgickému reprezentantovi Julienovi Carraggimu, 52.hráčovi svetového rebríčka. Ako Slovák hodnotí svoje vystúpenie? Čítajte viac.

Majstrovstvá sveta Total Energies BWF 2023 sa skončili. Kodaň hostila prestížne podujatie po piatykrát a do dánskeho hlavného mesta vniesla nespočetné množstvo skvelých bedmintonových súbojov, ktoré vyvrcholili finálovým dňom. Čítajte viac.


Medzinárodné turnaje

Reprezentant oddielu Spoje Bratislava, Alex Petrovič, sa v pavúkoch medzinárodného turnaja Danish Junior Cup U17 dlho neohrial. Koniec zaznamenal už po úvodnom zápase, v ktorom ako štvrtý hráč turnaja stroskotal na rakete domáceho Simona Torpa. Po výsledku 11:21, 17:21 sa Slovák s turnajom rozlúčil. Torp vo víťaznom ťažení pokračoval aj ďalej, no maximom sa pre neho stalo tretie kolo.

 

Ela Vojtíšková reprezentujúca oddiel AS Trenčín si 3.-6.augusta zahrala na Junior International Challenge podujatí v bulharskom Pazardzhiku, kde sa okrem dvojhry predstavila aj v párových disciplínach po boku domácich hráčov. Čítajte viac.

Katarína Vargová nedokázala na Cameroon International Series podujatí prejsť prvým kolom. Stopku v úvodnom kole 32-kového pavúka jej vystavila reprezentantka Spojených Arabských Emirátov, Nurani Ratu Azzahra, ktorá Slovenku zdolala po výsledku 16:21, 13:21.

 

30.augusta až 2.septembra prebiehalo v nigérijskom meste Surulere International Challenge podujatie, na ktorom sa v dvojhrách predstavili aj slovenskí reprezentanti, Milan Dratva a Katarína Vargová. Čítajte viac.


Slovenská reprezentantka Natália Slobodová zaznamenala na Future series podujatí Latvia International v Rige fantastický výsledok. Hráčka oddielu Spoje Bratislava dokázala zvíťaziť v dvoch kvalifikačných stretnutiach a zaistila si účasť v hlavnej súťaži, kde už neskôr nestačila na druhú nasadenú Švajčiarku.

Z domova

Športovo-technická komisia SZBe zverejnila priebežné rebríčky všetkých kategórií. Čítajte viac.

 

PARTNERI

Tieto stránky využívajú Cookies. Prečítajte si Informácie o spracúvaní osobných údajov